Fiber spelar en viktig roll i din kost

Det rekommenderade intaget av fiber är ca 25g* per dag. *europeisk kostrekommendation"

 

Många av oss får inte tillräckligt med fiber

 

Livsmedel benämns med "högt fiberinnehåll" när de innehåller 6 g fiber eller mer per 100 g och "innehåller fiber" när de innehåller 3 g fiber eller mer per 100 g. Att titta på näringsdeklarationer på livsmedel i affären är en bra start för att få ett högre fiberinnehåll i kosten.

Bara en portion av dina favoritflingor Kellogg's®All-Bran® ger mellan 4,5 och 10,8 g fiber. Innehållet av veteklifiber är mellan 3,6 – 10,8 g per portion.

Det är viktigt att ta positiva steg för att upprätthålla din hälsa. Detta kan göras i fem enkla steg:

  1. Ät en hälsosam och balanserad kost
  2. Ät sakta och regelbundet
  3. Var aktiv
  4. Minska och hantera din stress
  5. Rök inte och begränsa alkoholintaget

Tänk på att öka din fiberkonsumtion

Det är väsentligt att du ökar ditt fiberintag sakta.Om du ökar ditt fiberintag för snabbt eller inte dricker tillräckligt med vätska, kan du tillfälligt känna av matsmältningsproblem som uppblåsthet.

Frukost

De flesta av oss anser att frukosten är dagens viktigaste måltid och även ett bra tillfälle att öka sitt fiberintag. En god start är en fiberrik frukost.


Hur mycket är en portion?

All-Bran® Regular: 30 g portion 4,5 g fiber 3,6 g veteklifiber
All-Bran® Plus: 40 g portion 10,8 g fiber 10,8 g veteklifiber
All-Bran® Apple & Fig: 30 g portion 4,5 g fiber 3,2 g veteklifiber
All-Bran® Crunchy Bites: 45 g portion 6 g fiber 4,3 g veteklifiber10g veteklifiber om dagen bidrar till att påskynda passagen genom tarmen. All-Bran innehåller minst 3,6g veteklifiber per portion. Ät den som en del av en varierad och balanserad kost i kombination med en hälsosam livsstil. Tänk på att om du redan äter mycket fiber kan effekten variera. Det är viktigt att dricka mycket vatten när du äter fiberrik kost.