icon search my accountcountry selector
Om frukostprodukter

Om frukostprodukter

Frukostprodukter innehåller vanligen en större andel kolhydrater. Andra näringsämnen som ofta diskuteras är fibrer, socker och salt.

Om kolhydrater

Nordiska näringsrekommendationer anger att 50-60 % av vårt dagliga energiintag bör komma från kolhydrater och gärna av det grövre slaget.

Om fibrer

Många av oss äter för lite fibrer, mindre än hälften av den rekommenderade mängden. Rekommendationen är cirka 25-35 gram per dag, men kvinnor äter i genomsnitt endast cirka 19 gram och män cirka 20 gram.

En portion med 30 gram Kellogg’s All-Bran Regular innehåller 4,5 gram och Kellogg’s All-Bran Fiber Plus innehåller hela 11 gram per portion.

Om socker

Socker tillsätts till frukostprodukter för smak och konsistens. En portion med Kellogg's frukostprodukt ger mellan 1/2 tsk. - 2 tsk. socker.

De främsta källorna för vårt sockerintag genom kosten är godis och choklad samt läsk, saft och juice. Frukostprodukter bidrar med cirka 2 % av barns sockerintag.

Enligt nordiska näringsrekommendationer bör man inte få mer än 10 % av det dagliga energiintaget från socker.

För att du ska få veta hur mycket socker som finns i varje portion, har vi tydligt markerat det på framsidan av alla Kellogg’s förpackningar.

Om salt

Salt är en viktig ingrediens i mat eftersom salt påverkar både smak och konsistens. Hos Kellogg’s använder vi salt for att ge sprödhet och smak – de två viktigaste parametrarna för våra produkter.

De främsta källorna för vårt saltintag genom kosten är bröd, ost, pålägg och fiskprodukter. Frukostprodukter är inte en viktig källa, men bidrar med cirka 1 % av saltintaget.

Sedan 1998 har vi arbetat målinriktat med att minska saltinnehållet och vi har fram till idag minskat det med 54 % i Danmark. Alla våra produkter ligger på eller under nivån för nyckelhålsmärkning för salt (500 mg natrium).

I detta avsnitt