icon search my accountcountry selector
Breakfast for Better Days

Breakfast for Better Days

På Kellogg har vi en lång tradition med att investera pengar, donera mat och ge medarbetartid till samhällsinsatser. Under de senaste två åren har vi donerat 22 miljoner dollar i kontanter, 88 miljoner dollar i matdonationer* och tusentals timmar av anställdas tid genom volontärarbete.

Vår grundare, W.K. Kellogg, var en stor entreprenör samt en av de stora filantroperna på 20-talet som donerade en stor del av sin förmögenhet till välgörande ändamål. Mer än hundra år senare, lever hans arv vidare med vårt globala program Breakfasts for Better Days, som fokuserar på att donera mat till människor i nöd.

Att hjälpa dem som behöver det mest - över hela världen

Breakfasts for Better Days fokuserar på de platser där vi är verksamma och vårt mål är att donera 1 miljard portioner frukostflingor och snacks till behövande familjer, runt om i världen, innan slutet av 2016. Mer än hälften av dessa är frukostar. Hittills har vi har donerat mer än 900miljoner portioner, varav 500 miljoner är frukost.

Breakfasts for Better Days donerar mat till människor i 35 länder över hela världen, inklusive USA, Australien, Kanada, Kina, Indien, Peru och Mexiko; och 20 länder i Europa, Nordafrika och Mellanöstern

*Baseras på kostnaden för varor

Skapa frukostklubbar

1998 utvecklade Kellogg sin första frukostklubb i England. Idag har vi frukostprogrami Irland, Spanien, Tyskland, Sverige, Danmark, Italien, Belgien och Ryssland samt längre bort i USA, Australien och Latinamerika.

Dessa program ger en sund och balanserad frukost för barn som inte alltid har möjlighet att få frukost hemma.

I Sveriga stödjer Kellogg sedan 2010 Röta Korsets Ungdomsförbund om at bygge upp frukostklubber. Klubberne bidrar till en bra start på dagen och ger eleverna bättre förutsättningar för att klara sin skolgång. I dag driver Röta Korsets Ungdomsförbund frukostklubber på sex skoler i Malmö och serverar mer än 30.000 portioner frukost om året.

 

Donera frukostprodukter

Kellogg's primära mål är att omvandla varje kilo spannmål vi köper till mat, som vi kan sälja . Men det finns situationer när vi har mat som vi inte kan sälja på vanligt sätt; till exempel när maten är nära bäst före datum.

Kellogg strävar efter att ge så mycket som möjligt av denna mat till frukostklubbar, välgörenhet och liknande. Vi donerar mat till matbanker och välgörenhetsorganisationer i 20 europeiska länder samt på platser som Mexiko, Kanada och Sydafrika.

I Sverige samarbetar vi med Stadsmissionen.

Cause Related MarketingFörutom våra donationer av mat och pengar så driver Kellogg också kampanjer där konsumenter kan hjälpa oss att donera frukost för barn, familjer och andra, som är behövande. 2014 genomförde Kellogg’s en Breakfasts for Better Days kampanj, där vi skänkte en portion flingor för varje såld förpackning. Med 56 miljoner sålda förpackningar i mer än 16 länder i Europa, donerade vi 56 miljoner portioner flingor till matbanker och andra organisationer som delar ut mat till barn och familjer i nöd.

W. K. Kellogg Foundation

Stiftelsen W.K. Kellogg Foundation (WKKF) grundades 1930 som en oberoende, privat stiftelse av pionjären och entreprenören W. K. Kellogg, Den är bland de största filantropiska stiftelser i USA och arbetar med barn, familjer och samhällen. Som juridiskt åtskilda enheter, får WKKF främst sin inkomst från W.K. Kellogg Foundation Trust, som är Kellogg Company största aktieägare. I 2014 betalade Kellogg Company nästan 137.000.000 dollar i aktieutdelning till förtroendet.

Varför är frukost så viktigt för skolbarn?

Barn som äter lite eller ingen frukost har svårere att koncentrere sig och presterar sämra i skolen*. Det innebär också, att lärarna tillbringar mer tid att hantera effekterna av svält och mindre tid att hjälpa barnen lära sig *

Ett flertal studier har också visat att skolfrukostprogrammer kan minska risken för osäker livsmedelsförsörjning, förbättra kostintag och kan skydda mot fetma

* A lost education - the reality of hunger in the classroom

Varför är frukost så viktigt för skolbarn?

Varför är frukost så viktigt för skolbarn?

2015 VILLKOR

För varje sålt paket med "Ge bort 1 portion"/"Help give a breakfast" donerar vi en portion Kellogg's Corn Flakes på 30 gram till en organisation som distribuerar mat i Norden eller andra städer i Europa.

De ser till att maten går til människor som behöver det.