null

Recept

Dela

New-York-cheesecake med Tresor och hallonsås

Ingredienser

  • 50 g florsocker
  • 100 g hallon, djupfrysta
  • 150 g grädde, fetthalt 30 %
  • 300 g gräddfil
  • 4 msk stärkelse
  • 600 g färskost, fetthalt 60 %
  • 1 vaniljstång
  • 150 g Kellogg's Tresor Choco Nut
  • 200 g vetemjöl
  • Smör till formen
  • 100 g smör
  • 50 g socker (Till kakbotten), 250 g socker (Till fyllningen)
  • 1 ägg, storlek M (Till kakbotten), 3 ägg, storlek M (Till fyllningen)
tresor

Vägbeskrivning

1. Skär smöret till kakbotten i små tärningar och knåda ihop smör, mjöl, socker och ägg till en slät deg i en skål.

2. Smörj en bakform (Ø 20 cm) och klä formens utsida med ett dubbelt lager aluminiumfolie. Tryck ut degen i formen och ställ Kellogg’s Tresor Choco Nut längs kanten och mitt i formen.

3. Skär itu vaniljstången till fyllningen på längden och skrapa ur kärnorna. Vispa färskosten med socker, stärkelse och vaniljkärnor pösigt i en skål. Tillsätt gräddfil, ägg och grädde och rör kraftigt i ytterligare 3 minuter.

4. Slå på ugnen (över-/undervärme: 180 °C/varmluft: 155 °C). Häll cheesecake-fyllningen i formen och ställ den i en långpanna. Fyll långpannan till hälften med hett vatten. Grädda cheesecaken mitt i ugnen i 90 minuter. Lossa kakan från formen och låt den svalna. Täck över den och låt den stå och mogna i kylskåpet i minst 4 timmar.

5. Mosa hallonen till puré i en skål med höga kanter och häll purén genom en sil. Blanda hallonpuré och florsocker till en slät glasyr och bred den över kakan.

Tips
Ta ut cheesecaken ur ugnen medan den fortfarande är lite lös i mitten. Då blir den härligt saftig.

Du behöver:
Skärbrädor, Kniv, Pensel, Bakformar, Ø 20 cm, Elvisp, ballongvisp, Kylskåp, Långpannor, Ugn, Silar, Stavmixer, Skålar, Aluminiumfolie, Skålar med höga kanter