null

Recept

Dela

Sött pumpabröd med chokladkrisp

Ingredienser

  • 1 tsk salt
  • Smör till formen
  • 40 g smör, smält
  • 400 g vetemjöl
  • 1 msk socker
  • 20 g färsk jäst
  • 1,25 dl mjölk, 3,5 % fett
  • 400 g hokkaidopumpa
  • 100 g Kellogg’s Choco Krispies (Till brödet), 50 g Kellogg’s Choco Krispies (Till toppingen)
Recip_Img-12288446

Vägbeskrivning

20 min tillredningstid
1 timme 10 min väntetid
1 timme 30 min sammanlagd tid

1. Skölj pumpan, kärna ur och skär den i valnötsstora bitar. Lägg bitarna i en kastrull, häll på vatten så att det täcker och koka pumpan mjuk, ca 10 minuter. Häll bort vattnet, mosa pumpan med en stavmixer och låt den svalna.

2. Värm mjölken i en kastrull tills den blir ljummen. Lös upp jäst och socker i mjölken. Blanda mjöl, jästmjölk, smör, salt och pumpapuré i en skål och knåda ihop degen till en boll. Täck skålen med en bakduk och låt den stå i 15 minuter. Knåda in Kellogg’s Choco Krispies i degen och forma den till en limpa.

3. Slå på ugnen (över-/undervärme: 180 °C/varmluft: 155 °C). Smörj under tiden en avlång bakform (24 x 10 x 7 cm). Lägg limpan i formen och strö över Kellogg’s Choco Krispies. Tryck fast flingorna lätt och låt degen jäsa övertäckt i 15 minuter till.

4. Grädda pumpabrödet mitt i ugnen i ca 30 minuter.

Tips
Det ska vara minst 3 cm avstånd mellan degen och den övre kanten av formen, så att brödet inte jäser över.

Du behöver:
Silar, Kökshanddukar, Kastruller, Knivar, Skärbrädor, Kökshanddukar, Elvisp med degkrok, Skålar, Ugn, Avlång bakform, 10 x 25 cm, Stavmixer, Spis