Recept
Tyska pepparkakor med cornflakes
Ingredienser
- 50 g Kellogg’s Corn Flakes
- 1 tsk bakpulver
- 300 g vetemjöl + lite till bakbordet
- 1 ekologisk apelsin
- 0,5 tsk mald kardemumma
- 0,5 tsk malda kryddnejlikor
- 1 tsk mald kanel
- 1 ägg, storlek M
- 125 g socker
- 150 g smör, rumsvarmt
Vägbeskrivning
15 min tillredningstid
1 timme 15 min väntetid
1 timme 30 min sammanlagd tid
1. Vispa smör, socker och ägg pösigt i en skål. Rör ner kanel, nejlikor och kardemumma. Skölj och torka apelsinen. Riv skalet och rör ner det i smeten. Tillsätt mjölk och bakpulver. Knåda ihop degen och forma den till en boll. Linda in degen i plastfolie och låt den ligga i kylskåpet i ca 1 timme.
2. Slå på ugnen (över-/undervärme 200° C/varmluft 180° C). Ta ut degen ur kylskåpet och knåda in cornflakes. Strö lite mjöl på bakbordet och kavla ut degen.
3. Ta ut cirklar med en pepparkaksform och lägg kexen på en plåt med bakplåtspapper. Dekorera kexen med kakstämpeln och grädda dem mitt i ugnen i ca 15 minuter.
Tips
Du kan naturligtvis också använda färdigblandad pepparkakskrydda.
Du behöver:
Kavel, Ugn, Kylskåp, Rivjärn, Elvisp, ballongvisp, Skålar, Kakstämplar, Plåtar, Bakplåtspapper, Pepparkaksformar, Plastfolie